7 Mayıs 2011 Cumartesi

Lebeniye Corbasi

Bu lezzetli corbayi AintabSofrasi adli güzel yemek tarifleri olan bir blog sayfasinda gördüm. Fotografim orjinalinde göründügü kadar güzel olmasa da corbanin tadi nefisti ve tadan herkes tarafindan cok begenildi.
Corbanin tarifini paylastigim bir arap arkadasim bu tarifin arap mutfaginda sevilerek yapilan bir tarif oldugunu anlatti bana. "Leben" kelimesi de anladigim kadariyla arapcadan geliyormus.
Iste size tarifi:


Malzemeler:




  • 150 gr. kiyma


  • 1 su bardagi pirinc


  • 1 su bardagi haslanmis nohut


  • 800 gr. yogurt


  • 1 yumurta


  • siviyag


  • tuz


  • nane


Hazirlanisi:


  • Tencerede azicik siviyagda kiymayi kavurun,


  • üzerine pirinci ekleyin,


  • sonra nohutu


  • ve yeterince suyunu ve


  • tuzunu ekleyin,

  • pirincler yumusayincaya dek pisirin.

  • Öte yandan yogurda bir yumurta kirin,


  • cirpin,


  • corbanin suyundan yogurda karistirarak ilimasini saglayin,


  • bu yogurtlu terbiyeyi yavas yavas corbaya ekleyin,


  • karistirin,


  • bir tasim kaynattiktan sonra altini kapatin,


  • baska bir tavada siviyagda kizarttiginiz naneyi corbanin üzerine ekleyin.


Harika bir tad, özellikle cocuklar icin cok saglikli, herkese denemesini tavsiye ederim.


5 yorum:

  1. yogurtlu seylere bayiliyorum

    YanıtlaSil
  2. İçine nohut giren herşeye bayılırım:) Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Aynen hanimlar, hem yogurt hem nohut harika bir kombinasyon :)

    YanıtlaSil
  4. Lebeniye çorbasını hiç denemedim ama enfes bir görüntüsü var ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Sanırım yapılabilecek en leziz nohut yemeği.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil