5 Ağustos 2012 Pazar

Tuzlu Kek


Misafiriniz icin acele hazirlik yapmaniz mi gerekiyor? O zaman bu keki mutlaka denemelisiniz. Hem kolay, hem pratik...



Malzemeler:

>3 yumurta
>1 bardak yogurt
>1 bardak siviyag
>1 kabartma tozu
>1 tatli kasigi tuz
>1 bardak beyaz peynir
>1 patates (küp küp dogranmis)
>2 bardak un
>1/2 demet maydonoz (ince ince dogranmis)
>1 tutam dereotu (taze veya kuru olabilir)
>1 tatli kasigi pulbiber
>1 cay kasigi karabiber
>susam veya cörekotu
Hazirlanisi:

-Yumurtalari mikserle cirpin.
-Yogurt ve sivi yag ekleyin, cirpin.
-Kabartma tozu, tuz ve unu ekleyin.
-Mikserle pürüzsüz bir kivam elde edinceye dek cirpin.
-Peynir ve papatesleri ilave edin.
-Kasikla karistirmaya devam edin.
-Keke maydonoz, dereotu, pulbiber ve karabiberi ekleyin, karistirin.
-Keki pisireceginiz borcam veya tepsinizi önce tereyag ile yaglayin sonra unlayin.
-Kek harcini döküp düzeltin.
-Üzerine susam veya cörekotu serpebilirsiniz.
-Önceden isitilmis 180°lik firinda kekinizi pisirin.
-Kekinizin pistigini anlamak icin üzeri hafif kizarmaya baslayinca bir kürdani veya bicagi icine batirip bakin. Eger kek kürdana yapismiyorsa pismis demektir.
-Pisen kekinizi biraz ilimaya birakin.
-Sonra dilimleyip servis yapin.


Afiyet bal seker olsun...



2 yorum:

  1. mükemmel ama ben patatessiz yaptım.

    YanıtlaSil
  2. Cok güzel görünüyor, İnşallah bende yapicam.

    YanıtlaSil