2 Mart 2012 Cuma

Firinda Kiymali Patlican


Patlicani cok sevenler icin harika bir lezzet daha. Hem cok kolay, denemek isteyenlere simdiden kolay gelsin. :)



Malzemeler:

- 1/2 cay bardagi sivi yag 
- 300 gr. Kiyma
- 1 Sogan (küp dogranmis)
- 1 yemek kasigi salca
- 2 Patates (küp dogranmis)
- 2 Patlican (küp dogranmis, tuzlu suda bekletilmis, acisi ciksin diye)
- kizartmak icin sivi yag
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- 6-7 kiraz domates (ikiye bölünmüs)


Yapilisi:

- Tencereye sivi yag koy.
- Kiymayi ekle, kavur. Suyunu salsin, kendi suyunda biraz pissin.
- Sogani ekle, kavur.
- Salcayi ekle, karistir.
- Tuz, karabiber, kekik ekle.
- Pisir.

> Baska bir tencereye bolca sivi yag koy.
> Patatesleri ekle, kizart.
> Patlicanlari ekle, kizart.

* Firin tepsisine önce patatesleri koy.
* Üzerine patlicanlari döse.
* Sonraki kata kiymali karisimi yay.
* En üste kiraz domatesleri serpistir.

: Tepsiyi önceden 200° isittigin firina ver.
: 15-20 dak. yemegin üzerindeki kiraz domatesler pisinceye ve karisimin tadi birbirine gecinceye dek firinda tut.




Firini actiginizda etrafa harika kokular yayilacagindan emin olabilirsiniz. Bu yemegi pilav esliginde servis yapmanizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun... :)





4 yorum:

  1. çok severim patlıcanlı yemekleri,çokta özlemişim,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Bizim evde patlıcan dendimi akan sular durur. reçeline bile bayılırız... Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkürler, ben de patlicana bayilirim.

      Sil