14 Şubat 2015 Cumartesi

Kek a la findik, ceviz, üzüm




Cayin yaninda söyle güzel, hos kokulu, bir o kadar da lezzetli bir kek olsada yesek demez miyiz bazen...
Siz de böyle düsüncelere dalanlardansaniz iste bu kek tam size göre...




Malzemeler:

3 yumurta
1 bardak seker
1 bardak süt
1 bardaktan biraz az sivi yag
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya sekeri
1 portakal veya limon kabugu rendesi
2,5 bardak un
1 cay bardagi iri dövülmüs ceviz
1 cay bardagi iri dövülmüs kabuksuz findik
1 cay bardagi kuru üzüm




Yapilisi:

- Derin bir kabta yumurtalari köpürene dek cirpin.
- Sekeri ekleyin, cirpin.
- Süt, sivi yag, kabartma tozu, vanilya sekerini ilave edip cirpin. 
- Unu azar azar ekleyerek pürüzsüz bir kivam elde edene dek cirpmaya devam edin. 
- Son olarak ceviz, findik ve üzümleri ekleyin ve bir kasik yardimiyla kek hamuruna iyice karistirin. 

- Herhangi bir kek kalibini tereyagi ile yaglayin. 
- Yaglanan kaliba biraz un serperek heryerinin unlanmasini saglayin. Böylece kekin kaliba yapismasini önlemis olursunuz.

-Kek hamurunu kaliba bosaltin.
- Önceden isitilmis firinda 180° de üzeri hafif kizara kadar pisirin.
- (Yeni ögrenenler icin: Pistigini anlamak icin kekin ortasindan icine dogru bir bicak sokarak kontrol edebilirsiniz. Kek bicaga yapismiyorsa pismis demektir.)
- Keki biraz dinlendikten sonra servis tabagina ters cevirerek kaliptan cikarin.


Mis kokulu harika bir kek esliginde bol sohbetli güzel günler dilerim...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder