Oldukca pratik ve hem baklava hem de kadayif tadini ayni anda almanizi saglayacak hos bir tatli ögrenelim bugün.
Malzemeler:
12 adet baklavalik hazir yufka
2 bardak kalin cekilmis findik veya ceviz
300 gr. yas kadayif
250 gr. tereyagi ( eritilmis, üzerine gezdirmek icin)
Serbet:
5 su bardagi su
4 su bardagi seker
bir kac damla limon suyu
- Baklava yufkalarinin dört tanesini üstüste koyalim.
- Kadayifi tel tel acarak üzerine yayalim.
- Kadayifin üzerine cekilmis findik veya cevizi serpistirelim.
- Yufkalari sIkIca rulo seklinde saralim.
- Ruloyu iki parmak eninde parcalara kesip borcama yerlestirelim.
- Bu islemi tüm baklavalar bitene dek takrarlayalim.
- Eritilmis tereyagindan borcamdaki yufkalarin üzerine gezdirelim ve borcami firina verelim.
- 150-200 derecede yufkalar pembelesinceye dek pisirelim ve sonra firindan cikarip sogumaya birakalim.
- Tencereye suyu ve sekeri ekleyelim, 5-10 dakika kaynatalim.
- Limon suyunu ekleyip 10-15 dakika daha kaynatip ocaktan alalim.
- Soguyan tatlimiza sicacik serbeti yavas yavas dökerek tatlinin serbeti cekmesi icin dinlendirelim.
Cok leziz, agziniza layik bu harika lezzeti denemenizi tavsiye ederim.
ellerine sağlık canım fotoğraflarda çok lezzetli görünüyor yaptığın baklava. bende deneyeceğim yarın :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim. :)
Sil