1 Ekim 2009 Perşembe

Bayat ekmekleri ne yapalim?


Bizim kültürümüzde mutfaktaki israf hic hos karsilanmaz. Hele de atilacak seyler arasinda ekmek varsa. Ekmegin soframizda özel bir yerinin olmasi, yere düsünce nimete saygidan öpülüp basa konmasi, hatta kazandigimiz paraya bile ekmek parasi adini vermemiz hep nimeti verene duydugumuz engin saygidandir.
Malesef insan ne kadar dikkat etse de her mutfakta mutlaka bayatlayan ekmeklerimiz bulunuyor. Yilladir bayat ekmekleri cesitli sekillerde degerlendirenlerimiz oldu. Bu seferde sizlerle bayat ekmeginizi farkli bir sekilde kullanabileceginiz bir yöntemi paylasmak istedim.
-------------
Bayat ekmek köftesi:
-------------
Malzemeler:
  • 1 bayat ekmek
  • 2 yumurta
  • salca
  • 2-3 dis sarimsak (ezilmis)
  • tuz
  • karaiber
  • kimyon
  • kekik
  • kizartmak icin sivi yag

Hazirlanisi:

  1. Ekmegi su dolu kaba koyup yumusatin. Yumusayan ekmegi sIkarak bir kaba alin.
  2. Diger bütün malzemeleri ekleyin, karistirin.
  3. Köfte yogurur gibi iyice yogurun.
  4. Elde ettiginiz ekmek köftesi hamurundan ceviz büyüklügünde parcalar kopararak köfte sekli verin.
  5. Bir tavada sivi yagda ekmek köftelerinizi kizartin.

Sofrada ekmek yerine de kullanabileceginiz bu ekmek köftelerini begeneceginizi ümid ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder