12 Nisan 2009 Pazar

DOMATES CORBASI


Domates corbasinin rengini tutturmak ancak salca ile mümkün olduysa da eksimsi tadiyla cok kisinin begenisini toplayan bir corba...
Malzemeler:
  • 5-6 domates
  • 1 yemek kasigi tereyag
  • 2 yemek kasigi un
  • 1 yemek kasigi domates salcasi
  • 5 bardak su (suyu kivamina göre ayarlayiniz)
  • nane
  • tuz

Yapilisi:

  • Domatesleri rendeleyin.
  • Tencerede tereyagini eritin.
  • Unu ilave edip, kavurun.
  • Az su ilave edip unun topak topak olmamasi icin telle cirpin.
  • Salcayi ekleyin.
  • Rendelenen domatesleri ekleyin. Karistirin.
  • Suyu ekleyin.
  • Pismeye birakin.
  • Pistikten sonra el blendiri ile corbayi cekin.
  • Nane ve tuz ile tadlandirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder