13 Ocak 2010 Çarşamba

Patatesli Kiymali Börekcikler

Haydi bakalim patatesle kiyma birlesiminin o leziz tadini yakalayalim.


Malzemeler:
  • 12 adet ücgen yufka
  • 1 bardak yogurt
  • 1 bardak süt
  • 1 bardak sivi yag
  • 1 yumurta sarisi

Ic malzemesi

  • 4 adet patates (rendelenmis)
  • 250 gr. kiyma
  • 1 adet sogan (küp kesilmis)
  • 1 yemek kasigi tuz
  • nane
Yapilisi:
  1. Ic malzememiz icin bir kaba patatesleri, kiymayi, sogani, tuzu ve naneyi koyup karistirin.
  2. Baska bir kapta yogurt, süt ve sivi yagi iyice cirpin. Bu karisim yufkalarin üzerine gezdirmek icin kullanilacak.
  3. Bir ücgen yufkayi tezgaha serin.
  4. Üzerine cirptiginiz yogurt, süt, sivi yag karisimindan gezdirin.
  5. Daha sonra üzerine ic malzemeden serpistirin.
  6. Yufkayi sigara böregi sarar gibi kalin bir sekilde sarin.
  7. Önceden yagladiginiz firin tepsisine dizin.
  8. Bütün yufkalarda ayni islemi tekrarlayin.
  9. Yogurt, süt, sivi yag karisiminizdan artani yufkalarin üzerine gezdirin.
  10. Böreklerin üzerine yumurta sarisindan sürün.
  11. Tepsinizi önceden isitilmis firina verin.
  12. Üzerleri kizarana dek pisirin.

Bu böregi sicakken servis yapmanizi tavsiye ederim. Cayin yaninda harika bir lezzet olacagini garanti ederim.

2 yorum:

  1. Nefis görünüyor,kış aylarında kilo artışının ne den fazla olduğunun en önemli sebeplerinden biri:))
    Ellerinize sağlık hatice hanım sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ah hic sormayin Cahide hanimcigim, yaz gelmeden fazlaliklari atmak gerek :)
    Tesekkürler...

    YanıtlaSil