21 Ocak 2010 Perşembe

Mercimek Köftesi

Misafirlerime severek ikram ettiklerim arasindadir mercimek köftesi. Ayrica oglumda mercimek köftesine bayilir. Onun icin mutlaka bir tabakta minik mercimek köfteleri hazirlarim. Sanki büyükleri ayni tadi vermiyormus gibi illaki minik köftelerini yer ve digerlerine dokunmak istemez. :) Bu cok kez denenmis tarifi sizlerle paylasmak isterim.

Malzemeler:

  • 2 bardak mercimek
  • 1 bardak ince bulgur
  • 4-5 taze sogan
  • maydanoz
  • 1 sogan
  • 1 cay bardagi sivi yag
  • 1 yemek kasigi domates salcasi
  • 1 yemek kasigi aci biber salcasi
  • tuz
  • karabiber
  • nane

Yapilisi:

  • Mercimegi suda haslayin, süzün.
  • Haslanan mercimegi köftenizi hazirlayacaginiz kaba alin.
  • Icine yikanmis ince bulguru ekleyin.
  • Mercimekle bulguru karistirin, kabin üstünü örtün.
  • 15- 20 dakika bulgurun sismesini bekleyin.
  • Bu arada bir kücük tencerede küp dogranmis sogani, sivi yagda kavurun.
  • Tuzunu ekleyin.
  • Salcalari ekleyin.
  • Karabiberini, nanesini ekleyin.
  • Iyice kavrulunca kenara alin, biraz sogusun.
  • Diger yandan taze soganlari ve maydanozlari iyice yikadiktan sonra ince ince kiyin.
  • Mercimek ve bulgur karisiminin kapagini acin.
  • Icine yagda kavrulan soganlari ekleyin.
  • Taze soganlari ve maydanozlari da ekleyin.
  • Iyice karistirin.
  • Malzemeden avuc avuc kopararak köfte seklini verin.
  • Servis tabaginiza dizin.

Iste mercimek köftemiz hazir, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder