1 Kasım 2009 Pazar

Karnabahar Kizartmasi



Iste size cok pratik ve herkesin kolaylikla yapabilecegi bilindik bir tarif.

Malzemeler:
  • 1 Karnabahar
  • 3 Yumurta
  • 3 yemek kasigi Un
  • Tuz
  • Sivi yag

Yapilisi:

  • Karnabaharlari cok kücük olmamak sartiyla ciceklerine ayirin, yikayin.
  • Tuzlu suda haslayin. (Cok fazla haslanirsa cicekler dagilir.)
  • Süzgecten süzün.

  • Bir kapta yumurta ve unu cirpin.
  • Karnabaharlari bu bulamaca bandirin.
  • Tavada kizgin yagda kizartin.

Ben karnabahar kizartmasini sarmisakli yogurtla servis yapmayi severim. Bu kizartmanin yanina baska kizartma cesitleri de ekleyerek tabaginizi zenginlestirebilirsiniz. Böyle bir tabak özellikle sebze sevmeyen cocuklarin dikkatini cekebilir. Bakarsiniz patates kizartmasini yerken karnabaharinda tadina bakabilirler. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder