8 Kasım 2009 Pazar

Elmali Tava Keki


Yemekname dergisinden kolay ve cok leziz bir tarif. Dergiyi söyle bir karistirayim derken bu tarif dikkatimi cekti. Mutfakta elmalar bolca meyve tabaginda öylece duruyorlardi. Cocuklarimda ne zamandir elma yemiyorlardi. O aksamda "anne tatli bir seyler yemek istiyoruz" diye tutturmuslardi. Ee bunca sey bir araya gelince elmali tava kekini denemek olmazdi. Hemen ise koyuldum, cabucak hem meyveli hem de tatli bir yiyecek elde ettim. Cocuklarimda afiyetle yediler... mutlu son :)
.........
Malzemeler:
  • 1 bardak süt
  • 1 bardak un
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kasigi seker
  • 1 cay kasigi tuz
  • 1 elma (rendelenmis)
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • üzeri icin: bal ve tarcin

Yapilisi:

  1. Bir kapta süt, yumurta, seker, tuz ve elma rendesi karistirilir.
  2. Un ve kabartma tozu eklenir.
  3. Tavaya biraz sivi yag konur.
  4. Bir kasik yardimiyla bu karisimdan alinir ve tavada pisirilir.
  5. Istege göre üzerine bal ve tarcin serpilerek servis yapilir. (Ben bal yerine ablamin hazirladigi nefis incir recelini kullandim, harika bir tad verdi.)

3 yorum:

  1. Bu tarif tam benlik. Hem yapımı kolay hem de değişik görünüyor. Aldım listeme haberin olsun..

    YanıtlaSil
  2. Bence de cok kolay ve pratik. Begenmenize sevindim. Tabiki alin kullanin, simdiden ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  3. Yaptım gerçekten çok güzel oldu şekerini biraz fazla tutarsanız sadede çok güzel oluyor.

    YanıtlaSil