24 Şubat 2013 Pazar

Firinda Pirasa


Uzuuuuun bir aradan sonra tekrar merhaba arkadaslar. Yogun is temposu, coluk, cocuk vs. blogdaki yazilarima ara vermemi gerektiriyor cogu zaman. 
Yazilarima hos bir tarif ile devam etmek istiyorum. Bu leziz yemek tarifini lezzetler.com sitesinden ögrendim ve uyguladim. 
Tadindan oldukca memnun kaldik, umarim sizler icin de iyi bir alternatif olur.


Malzemeler:
-1,5 kg. pirasa
-250 gr. kiyma
-1 adet sogan
-1-2 yemek kasigi sivi yag
-1 kasik salca
-tuz

üzeri icin:
-2 yumurta
-kasar peyniri rendesi

Yapilisi:

>Pirasalari bir kac kat soy, yika. 
>Bir parmak eninde dogra.
>Sogani ince dogra.
>Bir tencereye sivi yag koy, sogani ekle ve biraz kavur.
>Tencereye kiymayi ekle, 5 dakika kavur.
>Salcayi, pirasayi ve tuzu ekle, karistir. 
>Biraz sicak su ekle ve suyu cekene dek 20 dakika pisir. (Biraz su diye kastettigim, yemegin takriben yarisina gelecek kadar su demek.)
>Daha sonra pirasa yemegini firin kabina bosalt, yay.
>Üzerine cirpilmis yumurta dök.
>Kasar peyniri rendesini her yerine esit sekilde serp.
>Firina ver.
>Kasar peyniri eriyip, citir citir oluncaya dek pisir.
>Bu yemegi sicak servis ediniz.

Yaninda pilav ile harika bir lezzet. Tavsiye ederim. 

Afiyeeeeet olsuuuuuun... :)




4 yorum:

  1. Ellerine sağlık iştah açıcı görünüyor...

    YanıtlaSil
  2. Pırada ve kıyma ne çok yakışmıştır birbirine:)
    Ellerine sağlık canım..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, cok yakisiyorlar. Tesekkürler canim.

      Sil