Corbanin tarifini paylastigim bir arap arkadasim bu tarifin arap mutfaginda sevilerek yapilan bir tarif oldugunu anlatti bana. "Leben" kelimesi de anladigim kadariyla arapcadan geliyormus.
Iste size tarifi:
Malzemeler:
- 150 gr. kiyma
- 1 su bardagi pirinc
- 1 su bardagi haslanmis nohut
- 800 gr. yogurt
- 1 yumurta
- siviyag
- tuz
- nane
Hazirlanisi:
- Tencerede azicik siviyagda kiymayi kavurun,
- üzerine pirinci ekleyin,
- sonra nohutu
- ve yeterince suyunu ve
- tuzunu ekleyin,
- pirincler yumusayincaya dek pisirin.
- Öte yandan yogurda bir yumurta kirin,
- cirpin,
- corbanin suyundan yogurda karistirarak ilimasini saglayin,
- bu yogurtlu terbiyeyi yavas yavas corbaya ekleyin,
- karistirin,
- bir tasim kaynattiktan sonra altini kapatin,
- baska bir tavada siviyagda kizarttiginiz naneyi corbanin üzerine ekleyin.
Harika bir tad, özellikle cocuklar icin cok saglikli, herkese denemesini tavsiye ederim.
yogurtlu seylere bayiliyorum
YanıtlaSilİçine nohut giren herşeye bayılırım:) Ellerine sağlık..
YanıtlaSilAynen hanimlar, hem yogurt hem nohut harika bir kombinasyon :)
YanıtlaSilLebeniye çorbasını hiç denemedim ama enfes bir görüntüsü var ellerine sağlık.
YanıtlaSilSanırım yapılabilecek en leziz nohut yemeği.Elinize sağlık.
YanıtlaSil