Agizlara layik harika bir pasta paylasmak istiyorum sizinle. Ben cok severek hazirliyorum bu pastayi. Yillardir denedigim bir tarif. Hem pratik hem leziz hem de görüntüsü cok hos.
Malzemeler:
Kek icin:
- 4 yumurta
- 1 bardak seker
- 1 bardak süt
- 1 bardak sivi yag
- 1/2 bardak kakao
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya sekeri
- 3 bardak un
Üzeri icin:
- 2 paket krem santi
- 2 bardak süt
- 1 bardak visne kompostosu
- 1-2 bardak kompostodan geri kalan visne suyu
- 1 paket kirmizi jöle
Yapilisi:
Kek:
Bir kaba
- 4 yumurtayi koyup, köpürene dek cirpin,
- sekeri ekleyin, köpürene dek cirpin,
- süt, sivi yag, kakao, kabartma tozu, vanilya sekerini ekleyin cirpin,
- unu ekleyin, cirpin.
- kekin yapismamasi ve kolay cikmasi icin kek kabinizi önce tereyagi ile yaglayin, sonra un serperek kabinizi unlayin,
- cirptiginiz karisimi kek kalibina bosaltin ve önceden isitilmis 150° - 200° firinda pisirin.
Kekiniz piserken krem santiyi hazirlayin.
- Derince bir kab alin (Krem santi ile süt karisimi cirparken sicramamasi icin)
- 2 paket krem santiyi, 2 bardak süt ile önce yavasca sonra hizli sekilde cirpin.
- Kabinizi ters cevirdiginizde krem santi dökülmeyecek kadar kati kivama gelinceye dek cirpin.
- Krem santiyi buz dolabina koyun ve sogutun.
Pastayi hazirlayalim:
> Bu arada soguyan kekinizi kabindan cikarin.
> Keki ikiye bölün.
> Ilk katina krem santinin yarisini döküp sürün.
> Kekin ikinci katini yerlestirin.
> Üzerine ve kenarlarina geride kalan krem santiyi ekleyin ve her yerini kapatacak sekide iyice sürün.
> Visne kompostosundan cikardiginiz visneleri pastanin üzerine yerlestirin.
En üstü icin:
- Bir tencereye visne kompostosundan kalan visne suyunu koyun,
- Jöleyi ekleyin ve telle cirparak topaklanmamasina dikkat edin,
- Jölenin akici kivamda olmasi ve pastanin kenarlarindan akan görüntüyü verebilmemiz icin visne suyunu bolca kullanmaniz gerekiyor.
- Jöle biraz katilasmaya baslayip, göz göz pisince tencereyi ocaktan alin.
> Pastanin en üstüne son olarak hazirladiginiz jöleyi yavasca gezdirin,
> Biraz sogumaya birakin.
Afiyet olsun.........
pasta pasta yine pastaaaa. hem de vişneli... ellerine sağlık nefis görünüyor. ve bu arada 8-22 şubat arası çay kahve bahane etkinliği ev sahibesiyim sizin de güzel tariflerinizle beklerim sevgiler...
YanıtlaSilTesekkür ederim canim.
Silah nasıl bir görüntü bu çok güzel:)olsaydı da yeseydim bak:)
YanıtlaSilellerine sağlık.
sagol canim.
Silofff yani cok ama cok hos olmus
YanıtlaSilrengi sekli semali
:-))
not ettim canim
canim haklisin, hem göze hem mideye hitab ediyor bence de :)
YanıtlaSilHarika görünüyor.Ellerine sağlık canım :)Görünce canım çekti.Blogunu izlemeye aldım.Bana da bekliyorum.İstanbulda farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum.
YanıtlaSilTesekkürler canim. Ben de size ugrarim insaallah.
Sil